NK Stupčanica hit jesenjeg prvenstva, Degirmendžić: Bićemo još bolji na proljeće

U upravo završenom jesenjem prvenstvu Druge lige FBiH-centar ekipa nogometnih „pjesnika“ NK Stupčanica iz Olova ostvarila je briljantan rezultat.

Iako debitanti u ovoj ligi, u koju su ušli poslije fantastičnih igara i nadmoćno osvojenog prvog mjesta u prvenstvu ZE-DO kantona, ova ekipa postigla je rezultate za ponos i respekt, sakupili su 29 bodova i zauzeli, visoko, treće mjesto na tablici.

Stupčanica je daleko najefikasniji tim jeseni u ovoj ligi, njeni napadači postigli su čak 44 zgoditka i ostvarili pozitivnu gol razliku od plus 20 golova (44:24). Olovska „haubica“, neuhvatljivi Fijad Mehanović postigao je čak 21 pogodak i sam je dao više golova od 8 ekipa u ovoj ligi, a tu je i sjajni napadač Munib Karahmetović koji je postigao 13 pogodaka i koji ovih dana odlazi u Tursku, u slavni Bešiktaš, a gdje će odigrati test utakmicu i pokušati zadovoljiti gazde ovog slavnog Istanbulskog kluba.
U 15 odigranih mečeva Stupčanica je ostvarila 9 pobjeda, 2 puta remizirala i pretpjela samo 4 poraza (kod kuće od prvaka jeseni ekipe Vissim bau Kosova 1:2, tri puta u gostima-Moševac 0:2, Bosna 4:5, Natron 0:2). Osim briljantnih igara i pobjeda kući ovaj tim je igrao sjajno i u gostima i slavio pobjede protiv SAŠK Napredak 0:4,Usora 2:3, Moščanica 1:3, Azot 2:3, Usora 2:3, odigrao neriješeno u Zavidovićima protiv neugodne ekipe Krivaja 2:2.

Kod kuće tim iz Olova bio je neumoljiv, sve redom je silovita Stupčanica „potapala“ i to redom: Pobjedu 4:2, Ilijaš 5:0, Žepča 3:0, Famos 7:0, a samo je vicešampion jeseni Borac odnio bod iz Olova odigravši neriješeno 2:2. Sigurno da velike zasluge za ove sjajne rezultate pripadaju šefu stručnog štaba Ahmetu Degirmendžiću, neumornom „mladiću“ od 83 godine, koji je sigurno najstariji trener u svim sportovima u cijelom regionu, ali šire.

O protekloj jeseni šef struke hadži Degirmendžić, rekao nam je sljedeće:

”Ovo je uspjeh cijelog kolektiva, svih igrača, uprave, svih zaposlenih na održavanju našeg nogometnog „hrama“,naših vjernih i vatrenih navijača koji su nas bodrili u svakom meču, kući i na strani i bili naš dvanesti igrač na travnjaku. Ovo je rezultat sa kojim smo ponosni, poslije nadmoćno osvojene titule prvaka u prvenstvu ZE-DO kantona i Kupa u tom kantonu, a sve u ovoj 2019. godini, naš kontinuitet dobrih igara i rezultata nastavili smo i u ovom večem rangu takmičenja. Moj plan je bio da ekipa osvoji 26 bodova, ostvarili smo 3 boda više, a to dovoljno govori o našem kvalitetu. U proljeće nastavljamo sa još boljim igrama i vjerujem još sjajnijim rezultatima, naš cilj je zadovoljiti navijače na svim stadionima bez obzira gdje igramo meč.“

nk stupčanica hit jesenjeg prvenstva, degirmendžić: bićemo još bolji na proljeće

Kapiten ekipe,iskusni i neprelazni stoper Emrah Karamović,o završenoj jeseni,rekao je sljedeće:

”Sigurno da smo svi u klubu i u našoj čaršiji zadovoljni rezultatima i plasmanom koji smo ostvarili u ovom jesenjem dijelu prvenstva. U svakom meču išli smo sa željom da nadigramo našeg rivala, postignemo pogodak više i zadovoljimo sve ljubitelje nogometa na tribinama. Svaki meč za nas je bio „derbi“, u svakom susretu davali smo maksimum znanja, borbenosti, htijenja…i to je nakraju polučilo ove rezultate, a na koje smo svi u klubu ponosni. Želim da se u ime svih igrača zahvalim trenerima,upravi kluba ,našim odanim navijačima čije srce kuca za Olovsku „svetinju“.

Prvi čovjek kluba, sportski radnik koji stiže na sve strane kada je u pitanju ekipa NK Stupčanica, koji živi i „sanja“ svoj klub svakodnevno 24 sata, gotovo neprimjetni a svugdje je prisutan i na licu mjesta Semir Degirmendžić, o ostvarenom rezultatu u debitantskoj sezoni u drugoj ligi, kaže:

”Svi znamo da ovaj rezultat nije ostvaren preko noći. Iza nas su dani,mjeseci,godine studioznog rada svakog člana kluba-počev od samih igrača,trenera,uprave kluba,navijača…Ova godina ostaće upisana „zlatnim“ slovima u višedecenijskoj povijesti Stupčanice. Nismo bili, a nismo ni u proljeće, opterečeni rezultatom, želimo igrati svaki meč da pobijedi bolji, sport, nogomet…da nas navijači isprate aplauzima na kraju svake utakmice i na svakom stadionu gdje smo igrali i gdje ćemo igrati. Stvorili smo ekipu za respekt, to je tim koji je spoj mladosti i iskustva i sigurno da želimo tako da i ostane. Veliko hvala našim izuzetno odanim navijačima koji su uz nas bili u svakom susretu.“

Oni su nosili dres NK Stupčanica: Kadrić, Ahmetspahić, Karamović, Bešlija, Karahmetović, Čilić,Hadžiabdić, Mahovac, Kopić, Mehanović, Avdibašić, Biogradlija, Smajlović, Salibašić, Abazović, Merdan, Mašić,Kljajić, Sokolar, Karičić.

Piše i snimio: Rešad MAMELA

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU