Abdulah Sidran dobitnik nagrade Centra za kulturu općne Travnik

Centar za kulturu općine Travnik i ove godine organizuje Svečanu dodjelu nagrada Centra za programe održane u prethodnoj godini.

Nagrade se dodjeljuju u kategorijama za najbolju predstavu, najbolji koncert, najbolji književni, edukativni i drugi program, najbolju manifestaciju, i ove godine po prvi put, u kategoriji najbolji online program.

Glasovima publike u kategoriji za Najbolji književni, edukativni i drugi program, odabrana je promocija knjige „A Nurija veli“, akademika Abdulaha Sidrana, jednog od najznačajnijih bh. pjesnika, pisaca i filmskih scenarista. U njegovom domu u Sarajevu, uvaženom književniku nagradu su uručili, u ime organizatora Svečane dodjele, Mr. Taik Ganić, direktor Centra za kulturu općine Travnik i doc.dr. Dženan Kos, direktor Gradske Biblioteke, u svojstvu organizatora nagrađenog programa.

„Mnogu vam hvala. Čestitam vam na dosadašnjem radu, i znam da bilo – ne bilo korone, a ona će diktirati naše djelovanje još neko vrijeme i da ćete vi iz Centra za kulturu pronaći način da kultura živi, da se ljudi raduju, naročito u Travniku, jer Travnik je potpuno specifična sredina u onome šta je osjećanje, poznavanje i ljubav prema kulturi. Iz tog razloga mi je ova nagrada veoma draga“, izjavio je Sidran prilikom preuzimanja nagrade.

Podsjećamo da će se Svečana dodjela nagrada Centra za 2020. godinu održati 24.3.2020. god., u 19:00 sati, u velikoj sali Centra za kulturu općine Travnik, u okviru kulturno-sportske manifestacije, „Dan općine Travnik“.

abdulah sidran dobitnik nagrade centra za kulturu općne travnik
abdulah sidran dobitnik nagrade centra za kulturu općne travnik
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU