27.7 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

  Addiko banka donirala knjige učenicima VI osnovne škole u Mostaru

  Predstavnici Addiko banke posjetili su Šestu osnovnu školu u Mostaru i uručili vrijednu donaciju od četiri seta naslova lektira od po četrdeset knjiga. Ovom donacijom Addiko banka upotpunit će i osvježiti fond školske biblioteke, a učenici će imati priliku učiti o avanturama omiljenih likova uz nove ilustracije i iz neoštećenih knjiga.

  “U fokusu našeg društveno odgovornog djelovanja je podrška djeci i podrška kulturi. Smatramo da smo ovom donacijom uspjeli objediniti ove dvije važne oblasti, te nadamo se naučiti djecu važnosti pisane riječi, ali i školi dugoročno riješiti problem nepotpunog bibliotekarskog fonda. I ova donacija je dio realizacije našeg već tradicionalnog Addiko Cares projekta, kojim se trudimo povezati sa zajednicom u kojoj poslujemo, uglavnom kroz škole, te institucije namijenjene djeci”, istakla je Ankica Franjušić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Mostaru.

  “Uvijek se iznova trudimo poboljšati uslove za rad i obrazovanje u našoj školi. Nadamo se da će nove knjige više zainteresovati naše učenike za čitanje i da će više uživati u istraživanju novih svjetova i avantura skrivenih u knjigama. Drago nam je da nas je Addiko banka odlučila podržati i obogatiti našu školu zaista neophodnim naslovima”, istakla je Merima Šuta, direktorica Šeste osnovne škole u Mostaru.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU