25 C
Sarajevo
Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

  Addiko banka podržala rad Rehabilitacijskog centra Sveta obitelj

  Predstavnici Addiko banke posjetili su Rehabilitacijski centar Sveta obitelj u Mostaru, i uručili vrijednu novčanu donaciju koju će Centar koristiti za nabavku mesa i voća za jedan mjesec za pripremanje obroka korisnicima stacionarnog odjela. Ovaj odjel pruža cjelodnevni boravak i pripadajuću medicinsku njegu nepokretnim osobama o kojima ne mogu skrbiti njihovi bližnji.

  “Addiko banka svoje društveno odgovorne aktivnosti provodi na projektima koji unaprjeđuju životne uslove djece i mladih. U dogovoru sa udruženjima i centrima koji se brinu o djeci, uvijek odaberemo donaciju onih sredstava koja su im najpotrebnija. U ovom slučaju centar Sveta obitelj se odlučio za novčanu donaciju koju će iskoristiti za nabavku hrane za korisnike koji većinu vremena provode u centru. Veliko nam je zadovoljstvo biti dijelom ove priče i podržati rad centra” istakao je Dario Bilinovac, voditelj poslovnice Addiko banke u Mostaru.

  “Prošle godine su zaposlenici Addiko banke posjetili naš centar i našim najmlađim korisnicima uručili blagdanske paketiće. Ove godine su nas opet obradovali vrijednom donacijom koja će nama olakšati brigu o finansiranju dnevnih obroka, obzirom da funkcioniranje naše istitucije zavisi od donacija i drugih vidova pomoći. Zahvalni smo Addiko banci što je prepoznala naš vrijedni rad, te nam pomogla u realizaciji naših svakodnevnih aktivnosti” istakao je don Željko Majić, ravnatelj Caritasa.

    TURISTIČKI REKORD/ Beč u julu zabilježio 1,6 miliona noćenja

  Podsjećamo, Addik obanka je u oviru projekta Addiko Cares nedavno podržala i rad kuhinje koja djeluje pri Udruženju građana “Zajedno za naš grad” iz Mostara, a Addiko volonteri su na jedan dan preuzeli posao vrijednih radnika Udruženja i pomogli u pripremi obroka za socijalno ugrožene.

   

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU