Aerodrom Sarajevo u regionalnom projektu Danova Next

Međunarodni aerodrom Sarajevo ponovo je uzeo učešće u regionalnom projektu Danova Next, čiji je glavni cilj poboljšanje dostupnosti prijevoza (zračni, vodeni i gradski prijevoz) u Dunavskoj regiji za osobe s invaliditetom (gluhe i nagluhe osobe), stvaranjem inovativnih usluga i pružanjem potpuno dostupnih usluga digitalnih putnih informacija (DTIS).

Danova Next, kako ističu iz sarajevskog aerodroma, je transnacionalni projekt saradnje finansiran iz Evropskog fonda za regionalni razvoj u okviru cilja Evropske teritorijalne saradnje koji pruža podršku regionalnoj saradnji između država Dunavske regije.

Ukupna vrijednost projekta za Međunarodni aerodrom Sarajevo iznosi 165.000 eura.
U projektu učestvuje ukupno 16 projekt partnera iz Dunavskog regiona, i to: Aerodrom Dubrovnik, Aerodrom Budimpešta, Aerodromi Crne Gore, Međunarodni aerodrom Sarajevo, Avia Invest Moldavija, Opština Maribor, Luka Kotor, Luka Pula, J.P. za tranport Bratislava, Češka Smart City, Udruženje za gluha i nagluha lica Republike Rumunije, Udruženje slijepih i slabovidnih osoba Republike Austrije, Hrvatsko udruženje za lica sa smanjenom pokretljivošću, Univerzitet u Mariboru, Bugarska asocijacija za prenos tehnologije i Ekonomski fakultet u Beču.

Projekt će trajati do juna 2026. godine.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU