Ako već imate PlayStation 5 onda ste sretnik: Mnogi igrači su na čekanju do 2024. godine

Kako se u prodaji našao krajem 2020. godine, usred globalne pandemije koronavirusa, PlayStation 5 se mučio sa velikim problemima u lancu snadbijevanja.

Iako je Sony uspio da proda više od 17 miliona PS5 konzola, ovo je značajno manje od onoga što je ostvareno sa PS4 modelom. Nažalost, iako se nastavljaju problemi sa nestašicom, Sony očekuje da će se situacija popraviti do 2024. godine.

Tokom finansijske prezentacije, iz kompanije ističu da će tokom 2024. godine Sony PlayStation 5 konačno zabilježiti bolje zalihe u odnosu na svog prethodnika, navodi Kitguru.

Sony je objavio i detalje o tome na koji način planira da ostvari ove planove. Prvo, potrebni materijali će biti pribavljani od različitih dobavljača, što znači da se Sony neće oslanjati smao na jedan kanal za potrebne dijelove. Drugo, trenutno se vode pregovori o najboljim rutama isporuke za sistem.

Ukoliko se svi planovi kompanije ostvare i ne bude nepredviđenih problema u budućnosti, isporuka i zalihe PlayStation 5 konzole će biti značajno poboljšane u predstojećim godinama.

The post Ako već imate PlayStation 5 onda ste sretnik: Mnogi igrači su na čekanju do 2024. godine appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU