3.8 C
Sarajevo
Srijeda, 27 listopada, 2021

Aktivnije djelovati nakon usvojenog Mišljenja EK

Usvajanje Mišljenja Evropske komisije ključan je moment za Bosnu i Hercegovinu, poručeno je nakon brojnih sastanaka Radne grupe za područje Zapadnog Balkana (COWEB) s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Džaferović je članove delegacije COWEB-a upoznao s aktuelnim koracima koje je Predsjedništvo BiH poduzelo kako bi se primijenile preporuke iz Mišljenja Evropske komisije i zadužilo Vijeće ministаra BiH da napravi Mapu puta za njihovu realizaciju.

Članovi delegacije COWEB-a su ponovili podršku evropskom putu BiH i naglasili da je usvajanje Mišljenja Evropske komisije ključan momenat za zemlju, jer predstavlja potvrdu onoga što je do sada urađeno, a i određuje pravce buduće saradnje. Osvrnuli su se na opći politički i ekonomski razvoj zemlje, te proces stabilizacije i pridruživanja, koje se nalaze u okviru ekspertskog djelovanja grupe. Istaknuto je opredjeljenje da se aktivnije djeluje nakon usvajanja Mišljenja Evropske komisije u narednom periodu finskog predsjedavanja Vijećem EU, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sastanku je prisustvovala savjetnica Ana Trišić-Babić, dok je u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića sastanku prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević. 

federalna.ba

0 0 Glasovi
Rejting članka
- Oglašavanje -
Pretplatite se
Obavijesti o
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima