7 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Almir Ejubović pravosnažno osuđen za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule tri djevojke

Vrhovni sud FBiH donio je rješenje kojim se potvrđuje prvostepena presuda Almiru Ejuboviću osuđenom na 15 godina i 10 mjeseci zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule tri djevojke, a jedna teško povrijeđena.

Ejubović se upravljajući BMW-om 29. juna 2018. godine zabio u metalni stub na autoputu A1 kod Sarajeva pri brzini od 166 kilometara na sat. U nesreći su poginule 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

Potvrđena je i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od pet godina nakon isticanja presude te naredba za plaćanje odštete Autocestama FBiH, piše klix.ba.

“Ejubovića se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, na što je pristao, ugrozio javni promet dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina do 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život”, navodi se u presudi.

On se od trenutka hapšenja do danas nalazi u KPZ-u Mostar.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima