Anila Gajević: Naša zemlja ima brojne talente u svim sferama filmske industrije

Casting i talent agencija “Zona” prva je i jedina agencije u Bosni i Hercegovini te jedna od vodećih agencija u regiji koja zastupa glumačke zvijezde, ali i mlade talente iz nekoliko zemalja.

Za potrebe domaćih produkcija ova agencija bavi se i organizacijom castinga za glumce i statiste. Osnovana je 2008. godine u Sarajevu, a bavi se zastupanjem glumaca iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, ali i Italije, Rumunjske, Njemačke i Turske.

Osnivačica i ravnateljica agencije Anila Gajević za Fenu je kazala kako naša zemlja ima brojne talente u svim sferama filmske industrije, počevši od mladih redatelja i scenarista, pa sve do glumaca s kojima radi.

– Agencija ‘Zona’ je, osim radu s istaknutim glumcima, posvećena i otkrivanju mladih talenata. Upravo sada se u Istanbulu nalazi mlada glumica koja je još uvijek studentica, dok smo u ovoj godini radili s još jednim mladim studentom. Uvijek nastojimo dati šansu mladim glumcima da se pojave na setovima, i onim internacionalnim, kako bi se upoznali s drugim filmskim setovima koji su malo drugačiji od produkcijskih uvjeta kakve imamo u regiji – kazala je Gajević.

Glumci “Zone” igrali su u brojnim projektima domaće, regionalne, europske i američke produkcije od kojih se izdvajaju svjetski blockbusteri “Mission Impossible: Ghost Protocol”, “Skyfall”, “Snowpiercer”, “Child 44”, “The November Man”, kao i europski hitovi poput “Twice Born”, “In Order of Dissapearance”, “Shanghai Gypsy”, “Halimin put”. Njihove glumce publika također može vidjeti i u popularnim televizijskim serijama.

– Imala sam puno sreće na samom početku sresti važne ljude iz castinga koji su prepoznali tada naše talente koji su dobili prve velike uloge u globalnim, svjetskim produkcijama i onda se ta priča nastavila širiti prirodnom uzlaznom putanjom – otkrila je ona izrazivši zadovoljstvo što agencija danas okuplja veliki broj glumaca, ne samo iz regije, nego i iz drugih zemalja.

Anila Gajević ove je godine četvrti put bila članica stručnog žirija Mostar film festivala koji svake nagrađuje najbolja glumačka ostvarenja.

– Jako se dobro osjećam na festivalu zbog čega se tu vraćam svake godine. S obzirom na moju profesiju, moram istaknuti kako ovaj festival čini posebnim to što je riječ o festivalu filmske glume koji nagrađuje glumce. Svake godine od desetak i više filmova imamo veliki broj sjajnih uloga – dodala je ona.

Gajević napominje kako je riječ o filmovima koji su isključivo iz regije što je posebno raduje jer tako može vidjeti glumce koje do sada nije imala priliku gledati u filmovima.

– Jedna velika vrijednost Mostar film festivala su radionice za studente glumačkih akademija iz regije. Nekoliko godina sam se i sama sretala s njima na radionicama. Mislim da je to za buduće glumce jako korisno jer se međusobno upoznaju i onda imaju priliku od poznatih glumaca učiti i s njima prolaziti kroz praktične radionice – smatra ona.

Osnivačica casting agencije na kraju se osvrnula na ovogodišnje voditelje radionica Dejana Aćimovića, Branka Jankovića i Nives Ivanković, zaključivši kako je vrijednost mostarskog festivala u tome što ugošćuje mlade glumce koji se na koncu upoznaju sa svojim starijim i iskusnijim kolegama i na taj način sebi stvaraju nove prilike. Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU