Apple povećava plaće zaposlenicima u SAD-u

Tvrtka Apple navodno dijeli povišice svojim zaposlenicima koji rade u maloprodaji u SAD-u.

Ako je vjerovati izvještaju Bloomberga, tvrtka je povećala plaće radnicima u maloprodaji, uključujući prodajno osoblje i pomoćno osoblje Genius Bara, za čak 10 posto. Točan postotak povišice ovisi o trgovini u kojoj određeni zaposlenik radi i o njegovoj specifičnoj ulozi. Prema izvještajima, povišice se ne odnose na sve zaposlenike, a nekima su se plaće povećale samo za oko dva posto.

Povećanje plaća dolazi u istom tjednu kad je Apple navodno proširio beneficije za sve svoje zaposlenike u maloprodaji u SAD-u. Prema Bloombergu, tvrtka će od 4. travnja ponuditi zaposlenicima s punim i nepunim radnim vremenom u svih svojih 270 trgovina diljem zemlje povećanje bolovanja, plaćeni roditeljski dopust i još mnogo drugih beneficija, piše Engadget.

Ovakvi potezi tvrtke odgovor su na zategnuto tržište rada. Kao i mnoge druge tvrtke, Apple se borio sa zapošljavanjem i zadržavanjem radnika tijekom pandemije. Nedostatak osoblja zbog izloženosti COVID-19 doveo je do zatvaranja više trgovina posljednjih mjeseci, a zaposlenici koji rade u maloprodaji također su se žalili na loše uvjete rada koji uključuju nisku plaću i stresno okruženje. Tijekom istog vremenskog razdoblja, Apple je zabilježio više rekordnih fiskalnih kvartala.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU