Apple predstavio iPhone 11 sa duplom kamerom i novim čipom

Apple je predstavio svoj novi pametni telefon iPhone 11, opremljen duplom kamerom, velikom i super velikom, i novim čipom, na velikom godišnjem sajmu u svom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji.

“Novi iPhonei su puni novih funkcija i njihov novi dizajn je nevjerovatan”, rekao je generalni direktor grupe Tim Cook.

Novi čip A13 Bionic, treba da pruži tehničku prednost Appleu u odnosu na njegove konkurente u trenutku kada iPhone gubi udio u svjetskom tržištu pametnih telefona gdje se usporava prodaja.

Osnovni model novog iPhonea će koštati 699 dolara, prenosi Beta.

Kompanija je otvorila svoj veliki godišnji sajam lansiranjem platforme video igrica na pretplatu, Apple Arcade koja treba da počne 19. septembra i biće direktno integrirana u App Store, online prodavnicu aplikacija.

Raspoloživost platforme
“Apple Arcade je jedino mjesto gdje imate pristup za više od 100 ekskluzivnih i revolucionarnih igara osmišljenih za iPhone, iPad, Mac i Apple TV”, rekla je Ann Tai, zadužena za marketing u App Store.

Platforma će biti raspoloživa u više od 150 zemalja, za 4,99 dolara mjesečno.

Kompanija je objavila da pokreće platformu za video streaming, konkurenciju Netflixu, od 1. novembra po cijeni od 4,99 dolara mjesečno.

Apple koji će imati ograničenu ponudu originalnih proizvoda na svom video streamingu uspio je da lansira svoju platformu gotovo 15 dana pre drugog velikog rivala Netflixa, Disney Plusa.

Apple TV Plus biće dostupan u stotinjak zemalja od 1. novembra, a dodavat će nove originalne produkcije svakog mjeseca, obećao je generalni direktor Cook.

Sa cijenom ispod pet dolara Apple je za dva dolara jeftiniji od pretplate za Disney Plus, i skoro upola jeftiniji od osnovne pretplate Netflixa u Americi.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU