28.8 C
Sarajevo
Nedjelja, 7 kolovoza, 2022

  Appleov iPhone vas uporno prati i kad mu kažete da prestane

  Jedan je istraživač nedavno otkrio kako Appleov pametni telefon iPhone 11 Pro nastavlja odašiljati korisnikovu lokaciju i nakon što je korisnik pojedinačno od svake aplikacije i servisa zatražio da to ne čini.

  Evo kako bi stvari trebale funkcionirati prema Appleovoj politici zaštite privatnosti.

  Ako su Location Services uključene, vaš iPhone će povremeno slati geo-označene lokacije obližnjih hotspotova za Wi-Fi i baznih postaja (gdje je to podržano uređajem) Appleu, anonimno i enkriptirano, kako bi se poboljšala baza podataka lokacija hotspotova za Wi-Fi i baznih postaja, piše tportal.

  Isključite li Location Services (tako što ćete otvoriti Settings, pa Privacy i Location Services te isključiti sklopku pri vrhu izbornika), iPhone vašu lokaciju više neće pratiti sve dok ju ponovno ne uključite.

  Servise koji koriste lokaciju moguće je deaktivirati i ako kucnete System Services i isključite sve redom. Tako bi bar trebalo biti, ako je vjerovati Appleovim uputama.

  Ali, pojavio se video koji prikazuje kako i nakon isključivanja Location Services za sve aplikacije i servisne sustave na iPhoneu 11 Pro, sličica strjelice pri vrhu zaslona i dalje pokazuje kako je praćenje lokacije aktivno.

    Moto Z4 će imati utor za slušalice i Moto Mods dodatke

  Kako navodi istraživač Brian Krebs, video je snimljen korištenjem iPhonea 11 Pro s izdanjem operativnog sustava iOS 13.2.3 (najnovije javno dostupno), a navodno nije jedini koji se susreo s tim problemom. Pokušao je postići isti rezultat s iPhoneom 8, no bez uspjeha, što upućuje na zaključak kako bi problem mogao biti u hardveru.

  Iz Applea su poručili kako ne vide problem vezan uz sigurnost te kako se sličica strjelice pojavljuje kako bi naznačila aktivnost servisa sustava koje je nemoguće isključiti u postavkama.

  Ipak, čini se kako je neobično ponašanje iPhonea 11 Pro u suprotnosti s Appleovom politikom zaštite privatnosti, piše BGR.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Alem Sinanović
  Alem Sinanovićhttps://tntportal.ba
  Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije. Gotovo opsesivno istražuje digitalu, SEO, mogućnosti online zarade i sl.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU