Arijana Jašarević – Vojić delegat na olimpijskom turniru rukometašica

Svjetska rukometna federacija (IHF) potvrdila je delegatsku nominaciju Arijane Jašarević – Vojić za turnir rukometašica na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju

Tako će ova Bišćanka sada sigurno biti jedina predstavnica svog grada na planetarnom sportskom događaju i vjerovatno jedino službeno lice na Olimpijskim igrama iz Bosne i Hercegovine.

  • Još uvijek sam pod dojmom, jer učešće na Olimpijadi je najveće priznanje za sve ljude u sportu. Mislim da sam prvo službeno lice iz rukometnog sporta koje će na ovom nivou predstavljati Bosnu i Hercegovinu i nastojat ću to uraditi na najbolji način. Nakon delegiranja na evropskom i svjetskom šampionatu, te završnice evropske klupske Lige prvaka, ovo je zaista vrhunac karijere. Suvišno je govoriti koliko sam ponosna i zahvalna što sam došla do takvog nivoa iz svog Bihaća i Bosne i Hercegovine – rekla je Jašarević – Vojić.

Vrhunski uspjeh upotpunjen je i potvrdom nominacije za obavljanje delegatskog posla i na “Final – fouru”, odnosno završnici ovosezonske Lige prvaka za rukometašice.

  • Vijesti su stigle jedna za drugom, tako da sam i ja u nekoj vrsti šoka. Izabrana sam među četiri delegata, koji će kontrolirati završne oglede najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja za rukometašice u Budimpešti, krajem maja. Ono što me posebno raduje su brojne reakcije i čestitke mojih sugrađana, koje su mi dodatni motiv – dodala je.

Uspješni rukometni delegat Arijana Jašarević – Vojić potvrdila je i kako joj sada predstoji opsežan pripremni period za učešće na najprestižnijim sportskim nadmetanjima, koji podrazumijeva edukacije, testiranja, poštivanje strogih preporuka i mjera, te propisanu izolaciju u određenom vremenskom intervalu.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU