Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom kontinuirano rade na suzbijanju i sprečavanju koruptivnih krivičnih djela, kao i ponašanja koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima.

Shodno navedenom, policijski službenici PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju i dokazivanju krivičnog djela „Davanje dara i drugih oblika koristi“, a koje je prijavljeno u dva slučaja na području općine Travnik.

Za izvršenje navedenih djela osumnjičeni su vozači teretnih motornih vozila, Z.K. rođen 1977.godine i E.H. rođen 1978.godine, obojica iz Viteza, koji su prevozili nelegalne drvne sortimente.

Naime, oni su prilikom kontrole ponudili policijskim službenicima određeni iznos novčanih sredstava u cilju izbjegavanja zakonskih sankcija.

Također, prilikom kontrole utvrđeno je da je vozač E.H. i višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa ukupnim dugom u novčanom iznosu od 3.700,00 konvertibilnih maraka, zbog čega mu je oduzeto vozilo kao sredstvo izvršenja krivičnog djela.

O navedenom su obaviješteni i služebnici Kantonalne uprave šumarstva Travnik, koji su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

U oba slučaja policijski službenici su postupili profesionalno, te u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, odmah pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnostima.

U vezi navedenog, važno je napomenuti da Krivični zakon FBiH za izvršenje krivičnog djela „Davanje dara i drugih oblika koristi“, u članu 381. stav 1. propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do 5 godina zatvora.

3
Komentari

avatar
2 Teme komentara
1 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
3 Autori komentara
šabanJegerMujo Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
Mujo
Gost
Mujo

I “radi” ova policija svaka im čast 🤪🤪🤪

šaban
Gost
šaban

Jesu profesionalci 😂,nema korupcije dok je ovaki 🤣

Jeger
Gost
Jeger

Pameni neki papani,,😂