Bajramska čestitka Novotravničkog Efendije Saliha Zukića


Novotravnički efendija Salih Zukić uputio je čestitku svim Novotravničanima i Novotravničankama ali i svim vjernicima Islamske vjeroispovjesti za Ramazanski Bajram.

Iza nas je mjesec Ramazan kojeg smo proveli snažeći svoju vjeru i odlučnost da istrajemo na putu dobra. Mir koji nam je donio ovaj odabrani mjesec osjećamo u svojim dušama, u svojim porodicama i džematima. Želja nam je da se on prenese i u dane koje su pred nama, da bude svjetlost koja će nas voditi kroz život.

U našoj tradiciji se kaže da je dobro djelo primljeno god Gospodara i blagoslovljeno onda kada se njegov počinitelj popravi, kada postane bolji nakon njega. Velika nam je želja da se trag ramazana u nama zadrži, da ostanemo i najbolja verzija sebe, kako smo se trudili biti u ramazanu.

Ovo su dani u kojima treba da probudimo svijest o blagodatima koje uživamo i pokažemo posebnu ljubav prema roditeljima, djeci, rodbini, komšijama i prijateljima.

Koristim ovu priliku da svim muslimanima čestitam Bajram. Također, da se zahvalim našim sugrađanima nemuslimanima koji pokazuju razumijevanje i poštovanje prema našem postu i našim blagdanima.

Naša radost ovoga Bajrama zagašena je bolom i patnjom muslimana u Palestini u kojoj stradaju djeca oni najčišći i nevini, koji tek traba da upoznaju život, …a njih ukopavaju. Naše su misli sa njima.

Bajram šerif mubarek olsun.

centralna.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU