BBI Banka objavila Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo

Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Kantona Sarajevo i Bosna Bank International d.d. Sarajevo potpisanog 13. novembra ove godine, objavljen je Javni poziv subjektima male privrede (MSP) u Kantonu Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja.

Riječ je o finansijskoj liniji koja će privrednicima omogućiti da u BBI banci, uz subvenciju Kantona Sarajevo, dobiju finansiranja po stopi od nula posto.

Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbijedila sredstva u iznosu 42.500.000 KM, a Kanton Sarajevo – Ministarstvo privrede iznos od 1.640.000 KM kojim će subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini 2,64 p.p. (procentna poena) po svakom pojedinačnom finansiranju za sve korisnike sredstava koji ispoštuju uslove definisane u Javnom pozivu.

Sredstava iz ove linije finansiranja trebaju omogućiti pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veće iskorištavanje kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta, očuvanje postojećeg broja subjekata male privrede, prevazilaženje negativnih učinaka ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19, novo upošljavanje i povećanje izvoza.

U postupku podnošenja zahtjeva po Javnom pozivu Banka ne snosi nikakve troškove učesnicima, te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti zahtjeve u potpunosti odbije. Dostavljena dokumentacija se neće vraćati.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: [email protected]

Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva u toku javnog poziva mogu se dobiti pozivom na telefone: 033 275-259, 033 275-507; 033 275 289; i na e-mail: linija[email protected], saopćeno je iz Bosna Bank International.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU