11.6 C
Sarajevo
Petak, 12 kolovoza, 2022

BBI banka prihod od ulaznica za SHF donirala SOS Dječijim selima u BiH

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo je sav prihod od prodatih ulaznica za međunarodni sajam Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, koji je krajem septembra održan u glavnom gradu Bosne i i Hercegovine, donirala SOS Dječijim selima BiH.

Ček je nacionalnoj direktorici Mireli Gruenther-Đečević uručila Emina Šišić, članica Uprave BBI banke koja je uz Islamsku razvojnu banku (IsDB) i Islamsku zajednicu u BiH bila organizator SHF-a.

„BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za najosjetljivije kategorije, stoga smo i ove, kao i prošle godine, odlučili da sav prihod od prodatih ulaznica za Sarajevo halal-sajam doniramo SOS Dječijim selima BiH i na taj način podržimo njihov rad“, izjavila je Emina Šišić.

SOS Children’s Villages International su internacionalna organizacija koja već 70 godina djeluje u 136 zemalja širom svijeta, na svih 5 kontinenata pružajući podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama.

„Dugoročna partnerstva nam daju podršku u osiguravanju kontinuiteta u kvaliteti brige za djecu, mlade i porodice. Utoliko nas uvijek ohrabri spoznaja da i naši korporativni partneri prepoznaju potrebe djece i mladih, kao i njihova spremnost da zajedno pravimo istinske promjene. U ime organizacije SOS Dječija sela BiH želim zahvaliti BBI banci što nekoliko godina podržava naš rad. Hvala i svim posjetiocima Sarajevo Halal Fair-a što su kupovinom ulaznica dali svoj doprinos za sigurno i bezbrižno djetinjstvo 223 djece i mladih koji širom BiH odrastaju u okrilju SOS porodica“, istakla je Mirela Gruenther-Đečević.

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

MOŽDA VAS ZANIMA
ANKETA
Da li izlazite na izbore u BiH?
DRUGI UPRAVO ČITAJU