Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog ispražnjene baterije.

Ovog tjedna u SAD-u je jedno malo dijete ostalo zarobljeno u Teslinoj automobilu nakon što se ispraznila baterija koja je trebala otvoriti vrata. Djetetu je život spasen zahvaljujući vatrogascima.

Incident se desio u Scottsdaleu, Arizoni, gdje su temperature prelazile 38 stepeni cijele sedmice. Renee Sanchez i njena 20-mjesečna unuka su putovale prema zoološkom vrtu u Phoenixu. Kada je Sanchez smjestila unuku u sjedalo, zatvorila je vrata svog Modela Y i krenula prema vozačkom sjedištu. Tada je shvatila da se vrata ne mogu otvoriti. Sanchez je pokušala sve što je mogla kako bi ušla u automobil, ali bezuspješno.

Ako se isprazni baterija koja kontroliše elektroniku u Tesli, vrata se mogu otvoriti skrivenom kvakom na unutrašnjoj strani vozačevih vrata. Međutim, u ovom slučaju to nije pomoglo jer je Sanchez bila van automobila, dok je dijete bilo vezano u autosjedalici.

“Sjekirom razbili prozor i izvukli dijete”

Sanchez je rekla za On Your Side da nije imala izbora osim pozvati 911, nakon čega su joj vatrogasci došli u pomoć.

“Prvo što su rekli bilo je: ‘Uh, to je Tesla. Ne možemo ući u te automobile.’ Odgovorila sam im: ‘Nije bitno, ako morate prerezati automobil na pola, samo je izvucite'”, kaže.

Temperatura u automobilu je brzo rasla, pa su vatrogasci morali razbiti prozor sjekirom, ali su ga prvo oblijepili trakom kako se staklo ne bi raspršilo, piše Index.hr.

Objava Beba na 38 stepeni ostala zarobljena u Tesli zbog prazne baterije pojavila se prvi puta na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / TNTPortal.ba )
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU