-7.1 C
Sarajevo
Srijeda, 8 veljače, 2023

Beč je ponovo među najpoželjnijim turističkim destinacijama

Ugledni časopisi za putovanja „Condé Nast Traveler“ i „Travel + Leisure nedavno su austrijsku prijestolnicu proglasili jednom od najboljih turističkih destinacija za iduću godinu, kada posjetioce očekuje nekoliko značajnih godišnjica i bogata kulturna ponuda.

Renomirani časopis „Condé Nast Traveler“, koji je specijaliziran za putovanja i lifestyle, uvrstio je glavni grad Austrije na popis najboljih svjetskih destinacija koje bi se trebale posjetiti 2023.

U časopisu se ističe da će ova europska prijestolnica, koja je poznata po izvanrednoj umjetnosti i muzici, iduće godine obilježiti nekoliko značajnih godišnjica u oblasti kulture.

Tako će se nakon dvogodišnje pauze ponovno održati bečka sezona balova koja svoj vrhunac doseže u januaru i februaru. U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se poznati bečki Operni bal i bal Bečkih filharmoničara koji će iduće godine proslaviti 65. i 80. godišnjicu postojanja.

Bečki Belvedere, koji je dom i najpoznatijem Klimtovom djelu „Poljubac”, obilježit će 300. rođendan velikom prigodnom izložbom o vlastitoj istoriji i utjecaju muzeja na bečku umjetnost. Izložba će biti otvorena godinu dana.

Beč je jedina prijestolnica u svijetu koja je dospjela na ovaj popis uz koju se nalaze i novozelandski Auckland, kanadska pokrajina Britanska Kolumbija i Egipat.

  Zoran Milanović zbog ustaških simbola napustio obilježavanje godišnjice – TNTPortal

Vodeći američki turistički magazin u SAD-u “Travel + Leisure” izabrao je Beč za jednu od 50 najboljih turističkih destinacija na svijetu u narednoj 2023. godini. 

Beč se uspio etablirati zajedno s destinacijama kao što su Kyoto i Novi Zeland. Časopis je svoj izbor opravdao motom Turističke zajednice Beča za 2023. “Vizija i novi početak – 150 godina Svjetske izložbe u Beču” i turističkim programom pripremljenim za ovu priliku, ali i novootvorenim hotelima i restoranima. 

Travel + Leisure sa mjesečnim tiražom od oko milion i online dosegom od 14,5 miliona posjetilaca, jedan je od najvećih i najutjecajnijih turističkih medija na američkom tržištu – saopćeno je iz Eurocomm-PR.

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU