Beč je ponovo među najpoželjnijim turističkim destinacijama

Ugledni časopisi za putovanja „Condé Nast Traveler“ i „Travel + Leisure nedavno su austrijsku prijestolnicu proglasili jednom od najboljih turističkih destinacija za iduću godinu, kada posjetioce očekuje nekoliko značajnih godišnjica i bogata kulturna ponuda.

Renomirani časopis „Condé Nast Traveler“, koji je specijaliziran za putovanja i lifestyle, uvrstio je glavni grad Austrije na popis najboljih svjetskih destinacija koje bi se trebale posjetiti 2023.

U časopisu se ističe da će ova europska prijestolnica, koja je poznata po izvanrednoj umjetnosti i muzici, iduće godine obilježiti nekoliko značajnih godišnjica u oblasti kulture.

Tako će se nakon dvogodišnje pauze ponovno održati bečka sezona balova koja svoj vrhunac doseže u januaru i februaru. U najznačajnije balove u Beču ubrajaju se poznati bečki Operni bal i bal Bečkih filharmoničara koji će iduće godine proslaviti 65. i 80. godišnjicu postojanja.

Bečki Belvedere, koji je dom i najpoznatijem Klimtovom djelu „Poljubac”, obilježit će 300. rođendan velikom prigodnom izložbom o vlastitoj istoriji i utjecaju muzeja na bečku umjetnost. Izložba će biti otvorena godinu dana.

Beč je jedina prijestolnica u svijetu koja je dospjela na ovaj popis uz koju se nalaze i novozelandski Auckland, kanadska pokrajina Britanska Kolumbija i Egipat.

Vodeći američki turistički magazin u SAD-u “Travel + Leisure” izabrao je Beč za jednu od 50 najboljih turističkih destinacija na svijetu u narednoj 2023. godini. 

Beč se uspio etablirati zajedno s destinacijama kao što su Kyoto i Novi Zeland. Časopis je svoj izbor opravdao motom Turističke zajednice Beča za 2023. “Vizija i novi početak – 150 godina Svjetske izložbe u Beču” i turističkim programom pripremljenim za ovu priliku, ali i novootvorenim hotelima i restoranima. 

Travel + Leisure sa mjesečnim tiražom od oko milion i online dosegom od 14,5 miliona posjetilaca, jedan je od najvećih i najutjecajnijih turističkih medija na američkom tržištu – saopćeno je iz Eurocomm-PR.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU