BESPLATNO ODSJEDANJE / U Travniku se gradi prvi bh. art hostel

Hrvatsko kazalište Travnik gradi prvi jedinstven art hostel koji će ugošćavati umjetnike iz BiH, kao i iz cijelog svijeta, potpuno besplatno.

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u teatar, još od davne 1993. godine, u vremenu kada je bilo gotovo nemoguće baviti se umjetnošću, ipak su pronašli put do tog magičnog svijeta pozorišta s kojeg nikada nisu skrenuli.

Odigrali su prvu predstavu, a danas je iza njih čak 38 premijera i preko 600 izvedbi, kao i gostovanje brojnih priznatih bh. i stranih umjetnika.

Daske, koje život znače gradili su složno, predanim i zajedničkim radom i trudom. Žvjeli teatar i gradili drugi dom, dom koji je izrastao i još uvijek raste, zajedno s njima.

Nedavno su započeli izgradnju prvog jedinstvenog art hostela u Jankovićima u kojem će moći potpuno besplatno odsjedati umjetnici iz Bosne i Hercegovine, kao i iz cijelog svijeta, a uslov je samo jedan, da kao i oni u srcu nose umjetnost.

Svaka čast Hrvatsko amatersko kazalište Travnik!! Sjajan primjer zaljubljenika u umjetnost i jedinstvenog i složnog rada u samom srcu BiH

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU