MUP SBK / U Turbetu, Vitezu i Fojnici pronađena droga i vatreno oružje

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 13 krivičnih djela.

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda realizovali više uspješnih akcija.

Naime, dana 26.05.2023.godine oko 18,40 sati u mjestu Turbe, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PS Travnik su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres vozila marke VW Turan u kojem su zatečeni E.J rođen 1985.godine i A.Č. rođen 1991.godine, obojica iz Zenice. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i vatreno oružje – pištolj marke Glock, cal 7,65 mm sa pripadajućom municijom. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se navedene osobe potražuju od strane MUP-a ZDK-a, te su isti lišeni slobode i protiv njih su poduzete zakonom ropisane mjere i radnje.

Istog dana, oko 22,00 sati, u ulici Bosanska, općina Fojnica policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe V.B. rođen 1983. godine iz Busovače. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 27.05.2023.godine oko 00,10 sati u ulici Branilaca Starog Viteza, općina Vitez policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu maloljetnika iz Travnika. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke Mitchubishi u kojem su se nalazili A.K. rođen 1989. godine, B.A. rođen 1997. godine i jedan maloljetnik, svi iz Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Uspješna akcija je izvedena i na području Jajca, tačnije u mjestu Ćusine, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce dana 27.05.2023.godine izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Tiguan, kojim je upravljao E.K. rođen 1984. godine iz Jajca. Tom prilikom pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i oružje su oduzeti, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU