BEZ PROMJENE/ Isplate penzija će se vršiti i na kućnu adresu

Korisnici koji penzije primaju putem BH Pošte svoje će penzije kao i do sada dobiti na kućnu adresu.

Isplata penzija kreće početkom naredne sedmice i BH Pošta će, poštujući usvojene mjere Kriznog štaba, koje se odnose na oprez u komunikaciji sa korisnicima penzija, nastojati, u što kraćem roku završiti isplatu.

Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom korona virusa, te zbog zaštite radnika BH Pošte i korisnika usluga, BH Pošta ulaže maksimalne napore da korisnici ne budu uskraćeni za usluge, uključujući i sve korisnike penzija, da i u ovim vanrednim uslovima rada, svoje penzije dobiju na kućnu adresu.

S tim u vezi, korisnici koji svoje penzije primaju na kućnu adresu dužni su, u cilju svoje zaštite i zaštite radnika BH Pošte, prilikom posjete poštonoše nositi zaštitne maske i rukavice. Također, preporuka je da svaki korisnik penzije obezbijediti olovku za potpis čeka kako bi se, i na taj način, smanjila mogućnost zaraze.

Za one korisnike koji su u posebnoj zdravstvenoj izolaciji, poštonoša će iznos penzije zajedno sa čekom prethodno ubaciti u kovertu, pozvoniti na vrata te ostaviti kovertu ispred vrata.

Korisnik penzije je dužan u priustvu poštonoše uzeti kovertu, izbrojati novac, potpisati ček te isti vratiti u kovertu i kovertu ostaviti ispred vrata. Poštonoša će za to vrijeme biti na preporučenoj udaljenosti od najmanje 2 metra, nakon čega će preuzeti kovertu sa potpisanim čekom.

Na taj način će se smanjiti vrijeme neposrednog kontakta poštonoše i korisnika, saopćeno je iz JP BH POŠTA“ d.o.o Sarajevo.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU