Biblioteka Hadžići: Donirano 50 novih, aktuelnih publikacija

S ciljem pomoviranja važnosti knjige i čitanja, obnove bibliotečkog fonda i podrške institucijama kulture koje djeluju na području općine Hadžići Općinski načelnik, Hamdo Ejubović, donirao je danas 50 novih i aktuelnih publikacija JU Biblioteka Sarajevo, Odjeljenje Hadžići. Donaciju je preuzela Halima Fišo, bibliotekar i voditelj odjeljenja koja je iskoristila priliku da se zahvali načelniku Općine Hadžići.

“Ovih 50 naslova će značajno obogatiti fond naše biblioteke. Općina Hadžići na različite načine kontinuirano daje doprinos obrazovanju, nauci i kulturi. U predstojećoj godini podržat ćemo rad Biblioteke nabavkom novih publikacija za potrebe Odjeljenja Hadžići kako bi naši građani imali najbolje i najaktuelnije naslove”, kazao je načelnik Ejubović.

Izvor: Općina Hadžići

Pozajmno odjeljenje 11 nalazi se u Hadžićima i namijenjeno je svim uzrastima i strukturama čitalaca. Posjeduje odvojene odjeljke dječije knjige, lektirnih izdanja, popularne književnosti, beletristike, te dio stručnog fonda (uglavnom iz oblasti društvenih nauka). U ovom odjeljenju nalazi se i manja čitaonica sa osam čitalačkih mjesta.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU