-2.3 C
Sarajevo
Srijeda, 1 prosinca, 2021
Još

  Biciklisti iz 10 država nastavljaju put prema Srebrenici

  ()

  U sklopu petnaestog biciklističkog maratona 282 učesnika stigla su sinoć u Sarajevo, a domaćin su im bile Oružane snage BiH koje su u kasarni “Rajlovac” OS BiH kao i prethodnih godina osigurale noćenje za učesnike maratona.

  Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je ručak za učesnike koje je u kasarni pozdravio načelnik Općine Semir Efendić sa vijećnicima te općine.

  – Želim da vam čestitam na trudu. Ovo što vi radite vrijedno je svake pažnje i hvale. Kroz ovakve aktivnosti i druženja priča o Srebrenici se prenosi i čuva, što je važno za sve buduće naše generacije – rekao je Efendić.

  U pet etapa od Beča preko Wiener Neustadta, Monickirchena (Austrija), Murske Subote (Slovenija), Sombora (Hrvatska) do Bihaća, pa prema Sarajevu i Srebrenici učesnici će preći više od 500 kilometara. Najmlađi učesnik ima 12 godina, a najstariji 78 godina. Učesnici dolaze iz deset država. Svoju završnu etapu nastavljaju iz Sarajeva prema Srebrenici jutros, a planirano je da do cilja stignu u večernjim satima, te klanjaju dženazu žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici.

  – Put je naporan i dug, ali iz godine u godinu svi učesnici su spremniji, profesionalno pristupaju maratonu, a tokom godine se i pripremaju za njega. Naš je cilj da ovim biciklističkim maratonom na jedan sportski način zajedno odamo počast svim žrtvama Bosne i Hercegovine sa naglaskom na Srebrenicu – kazao je predsjednik kluba ekstremnih sportova “Limit” Ermin Lipović.

  Poruka pod kojim se održava maraton je “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

  (FENA) E.F.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO