BiH zadnja na turniru Evropskog prvenstva u ragbiju u Zagrebu

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je ovog vikenda sudjelovala na prvom turniru 7s Evropskog prvenstva “Trophy” u Zagrebu, zauzela je posljednje, 12. mjesto.

BiH je jučerašnji nastup u grupi A okončala s jednom pobjedom i dva poraza te s ukupno pet bodova završila na trećem mjestu- iza Švedske 9 i Luksemburga 7, a ispred Latvije 3 boda.

Danas su bh. ragbijaši poraženi od Bugarske s 0:24 te ovog puta i od Latvije s 5:15 pa su na kraju završili kao posljednji.

Konačan plasman bh. tim imat će priliku popraviti narednog vikenda, kada se 22. i 23. juna na Stadionu Kamberovića polje u Zenici igra drugi turnir u sklopu ovog takmičenja.

Ovo je takmičenje ujedno i predkvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Svi rezultati bh. tima na prvom turniru u Zagrebu: Švedska – BiH 35:0, Luksemburg – BiH 19:14, Latvija – BiH 5:19, BiH – Bugarska 0:24 i Latvija – BiH 5:15.

Na Evropskom prvenstvu “Trophy” u ragbiju sedam učestvuju reprezentacije Hrvatske, Bugarske, Belgije, Švedske, Luksemburga, Ukrajine, Češke, Izraela, Bosne i Hercegovine, Danske, Latvije i Litvanije.

Selektor BiH Mirsad Fetić vodio je tim u sastavu: Adnan Hamzić, Selmir Glavaš, Mahir Bišić, Sandro Mrgić, Ammar Suljić, Dženan Durgut, Denis Galic, Amer Alić, Haris Begić, Armin Zadić, Sedad Tufekčić i Kristian Sabljić.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU