BIHAMK – Kolovoz mokar na dionicama na sjeveru BiH

Kolovoz na cestama u Bosni i Hercegovini ovoga jutra zbog kiše je mokar na dionicama u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, dok se u ostatku zemlje vozi po pretežno suhom kolovozu.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na aktuelnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog vjerske manifestacije “Sv.Ivo” Podmilačje danas i sutra (23. i 24. juna) neće biti obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive.

Zbog održavanja vjerske manifestacije “Sv.Ivo” Podmilačje, danas od 10 do 12 sati i sutra od šest do 16 sati na magistralnom putu M-16 Jajce-Podmilačje-Banja Luka zabranjuje se saobraćaj teretnim vozilima.

Saobraćaj teretnih vozila će se preusmjeriti putnim pravcima Jajce-Mrkonjić Grad-Banja Luka, Jajce-Šipovo-Kupres i Travnik-Skender Vakuf-Banja Luka.

Također, do sutra do ponoći na području Srednjobosanskog kantona zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija i vangabaritnog tereta.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, formiraju se duge kolone u oba smjera.

Putnička vozila mogu koristiti alternativni pravac R-445 Zenica-Tetovo-Nemila. Napominje se da su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Doljani, Izačić i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog održavanja sportske manifestacije u Brčkom danas od 18 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na GP Brčko. Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta (graničnog prijelaza) Brčko-Gunja.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU