BIHAMK – Na autoputu A-1 Kakanj – Visoko, vozna traka i dalje zatvorena

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Kakanj-Visoko u mjestu Dobrinje saobraća se usporeno preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj. Vozači na toj dionici mole se za pojačan oprez.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao i na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Deleuša.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Pojačan je promet vozila i na putevima u BiH, a izdvajaju se dionice u gradskim centrima. Zbog učestalih lokalnih padavina, posebno u centralnim i zapadnim krajevima, vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na svim putnim pravcima preporučuje se opreznija vožnja, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU