BIHAMK/ Zbog niskih temperatura moguća poledica na kolovozu u višim predjelima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a poledica je u jutarnjim satima moguća na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama, te na povremeno jak vjetar u južnim krajevima. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU