U toku završne pripreme za treći Austrijski bal u BiH

Udruženje Austrijski bal u Bosni i Hercegovini i Grad Sarajevo, sa partnerima i prijateljima, uz podršku Ambasade Republike Austrije u BiH, uspješno završavaju pripreme za taj jedinstven kulturni događaj koji će biti održan u subotu, 8. juna u sarajevskoj Vijećnici.

Iz Udruženja navode da je u protekle dvije godine bal okupio skoro 500 učesnika, kulturnih radnika i umjetnika iz Austrije i Bosne i Hercegovine, a više od 3.000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. Ove godine očekuje se više od 200 izvođača i 1.000 posjetitelja.

Za treći Austrijski bal organizatori najavljuju učešće renomiranih umjetnika, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka iz Opere Grada Graza, ali i provjereni prijatelji bala, kao što je Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča.

Više detalja o događaju bit će saopćeno na konferenciji za medije koja će biti održana sutra u Vijećnici.

O organizaciji trećeg Austrijskog bala u BiH, posljednjim pripremama, te nekim od iznenađenja koje očekuju ovogodišnje posjetioce govorit će gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, uime organizatora obratit će se predsjednica Udruženja Austrijski bal u BiH Zinaida Jamakosmanović, Robert Werner, te predstavnici ostalih partnerskih institucija, najavili su organizatori.

(FENA) M.L.


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU