Bila mu je najbolja drugarica i to je i pokazala: Tri dana ležala uz mrtvog vlasnika

Sedam godina stara rotvajlerica Kiryza puna tri dana ležala je uz mrtvo tijelo svoga vlasnika u kući u Šumetlici nadomak Nove Gradiške i čekala pomoć.

Kuja je bila gladna i žedna, a po kući je čak jela i mišomor…

A djeca vlasnika žive u Italiji pa su na noge digli institucije nakon što im se otac F. K. cijeli dan nije javljao na telefon. S obzirom na to da policajci zbog psa nisu mogli ući u kuću, a u slučaju da ih napadne bili bi ga primorani upucati, u pomoć su u utorak pozvali Sašu Stojića, predsjednika Udruge Novogradiške njuške iz Hrvatske, koji je odmah stigao na mjesto događaja.

“Dok sam se vozio prema kući, zvao sam veterinara i pitao ga imaju li pušku za uspavljivanje. Na kraju sam se snašao i ponio sa sobom Sedalin gel za omamljivanje koji sam ugurao u slaninu. Prišao sam kući i vidio kroz prozor čovjeka na podu i kraj njega psa. Malo sam odškrinuo vrata.

Kuja me gledala zbunjeno. Ustala je, ali su joj zadnje noge klecale. Tresla se i mahala repom. Zvao sam je imenom i pogladio po glavi, a kad je prestala mahati repom, odmaknuo sam se jer nisam znao njezine namjere.
Međutim, ona se vratila do svoga gazde i opet legla kraj njega. Dao sam joj komad slanine koji je pojela u letu. Nakon 15-ak minuta se omamila. Stavio sam joj brnjicu, iznio je van i umotao u deku jer je već padala noć. Inače, u kući je bilo užasno vruće jer je bila uključena grijalica, a kako je preko dana toplo, možete zamisliti kako je tek bilo u kući”, ispričao je za Jutarnji list Saša Stojić.

Nakon njega, u trošnu kućicu ušli su policija i mrtvozornik.

Psa su, pak, odvezli u sklonište jer u Hrvatskoj vlasnik trenutno nema rodbinu, međutim, čim prođe cijela situacija s koronavirusom, sin preminulog doći će preuzeti četveronožnog ljubimca jer, kako je rekao Stojiću, “pas je jedino što mu je još ostalo od oca”.

Psa će zbrinuti njihov prvi susjed do njihova dolaska u Hrvatsku čim se otvore granice.

“Pas će u julu napuniti osam godina. Pod terapijama je, ima problema s kukovima i neurološki poremećaj te često mokri. Nažalost, kuja nije bila njegovana jer se vlasnik nije mogao adekvatno brinuti o njoj, ali ju je volio i bila mu je sve. Najbolja prijateljica, a to je i pokazala. Vrlo je socijalizirana. Nije lajala ni na koga od nas”; zaključio je Stojić čija je Udruga od početka ove godine s ceste spasila više od 80 napuštenih pasa.

radiosarajevo

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU