Bio član zlatne generacije Napolija, a danas živi kao beskućnik i jedva preživljava

Diego Maradona je sigurno najveća ikona Napolija, a za ovaj klub nastupao je sedam godina i uspio im je donijeti Scudetto što se i danas prepričava na ulicama Napulja.

Član generacije Napolija koja je uspjela postati prvak Italije bio je Pietro Puzone koji danas izgleda neprepoznatljivo. Puzone je karijeru završio prije 30 godina, te je sada dotakao dno.

La Gazetta dello Sport je objavila priču o ovom igraču koji prethodnih godina živi na ulicama Napulja. Puzone jedva preživljava iz dana u dan, te je izgubio sve što je gradio tokom svoje fudbalske karijere.

Njega navijači mogu vidjeti na ulicama Napulja, ali najčešće boravi u gradiću Acceri koji je udaljen 14 kilometara od Napulja. Postao je beskućnih prije nekoliko godina jer je zbog problema s drogom izgubio sve što je imao.

Puzone je nakon karijere postao ovisan o drogama i alkoholu, te mu je život totalno uništen. Sve što je stekao i zaradio u karijeri je izgubio i sada preživljava iz dana u dan.

U Napoliju su se organizovali kako bi pomogli svom bivšem igraču, a u to se uključio i gradonačelnik Accere, Raffaele Lettieri, koji je poručio da su u maju pokušali odvesti Puzonea na odvikavanje, ali da im to nije uspjelo.

Međutim, nadaju se da će ga uspjeti vratiti na pravi put i spasiti od pakla u kojem se nalazi već godinama. Mnogi su kontaktirali i Maradonu kako bi mu otkrili šta je Puzone napravio od svog života i sigurni su da će i Argentinac pomoći bivšem saigraču kojem je to itekako potrebno.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU