Bio je zvijezda Barcelone, Juventusa i PSG-a, a pogledajte na šta danas liči

Bivši argentinski nogometaš, na SP-u 2006. godine čak i kapiten nacionalne momčadi, Juan Pablo Sorin, danas radi kao suradnik u sportskim TV prijenosima. Naravno, kao bivše veliko ime, čest je gost i revijalnih utakmica, te je prije par dana bio dio ekipe Barceloninih legendi koja je igrala u Bogoti.

Juan Pablo Sorin igrao je nogomet na najvišem nivou, te je zahvaljujući tome bio i igrač brojnih klubova, poput Argentinos Juniorsa, Juventusa, River Platea, Cruzeira, Lazija, Barcelone, PSG-a, Villarreala i HSV-a te argentinske nogometne reprezentacije.

Rođen je u Buenos Airesu, a osim nogometom bavio se i pisanjem te je izdao knjigu ‘Velika djeca’, gradio je dječje bolnice, a radio je i kao novinar za brazilsko izdanje ESPN-a.

Prije par dana bio je dio momčadi Barceloninih legendi, koja je igrala u Bogoti, pa su njegov ugled iskoristili kako bi poslao jasnu poruku da se zaustavi diskriminacija djevojaka u nogometu.

‘Svi imamo ista prava uživati u ovoj strasti. Djevojke imaju pravo sanjati od malih nogu kako bi postale nogometašice. Dugo godina nogomet je bio muški sport, a to nije bilo pošteno.

Takvo razmišljanje treba zaustaviti’, objasnio je Sorin, koji je svojom pojavom, odnosno dugom kosom i bradom, iznenadio mnoge.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU