BIZARNA UPUTSTVA KOJA ĆE VAS OSTAVITI U ŠOKU Apsurdni se*s-savjeti iz 19. vijeka

Kada je se*sualni odnos bio neizbježan, supruga je jasno stavljala do znanja činjenicu da je na čin pristala mimo svoje volje. Ove smjernice danas mogu da zvuče bizarno, ali u 19. vijeku bile su realnost.
Priručnik autorke Rut Smiders “Seksualni savjeti za supružnike” iz 1894. godine sadrži nesvakidašnje savjete za ljubavni život u braku, a ovo su neki od njih.

Odbijanje

“Oprez: ukoliko ih ne odbijete, muškarci će svakodnevno zahtijevati se*s. Obavezno se usprotivite!”

Pasivnost kao reakcija na agresivnost

“Ako muškarac pokuša da vas poljubi u usta, obavezno okrenite glavu u stranu kako bi vas, umjesto u usta, poljubio u obraz.”

Glavobolja

“Umor i glavobolja su najbolji prijatelji žena! Najbolje je da odglumite migrenu uveče, jedan sat prije odlaska na spavanje.”

Golotinja ni po koju cijenu

“Ne izlazite nikada nagi pred supruga! Tako ćete bez potrebe u njemu probuditi želju!”

Ugasite svjetlo

“Ako već ne možete da izbjegnete se*s, ugasite sva svjetla u spavaćoj sobi. Budite mirni, možda će se saplesti i povrijediti na putu do postelje, a vi izbjeći nesreću.”

Pravite se mrtvi

“Ako dođe do odnosa, on treba da se odigrava u potpunom mraku. Pravite se mrtvi. I najmanji pokret može sugerisati uživanje.”

KAKO DA SE OPUSTITE I UŽIVATE MAKSIMALNO? Ovo su najveći strahovi u seksu

Bez romantike

“Čin ne smije biti nimalo romantičan. Dozvolite mu samo da vam podigne noćni ogrtač do kukova, a on smije da otkopča samo dugmad na donjem dijelu pidžame”.

Pričajte!

“Tokom odnosa ili ne progovarajte ni riječ ili neprekidno pričajte o kućnim poslovima.”

Okrenite glavu

“Muškarci su po prirodi perverzni, pa će povremeno poželjeti da svoju gadost približe vašim ustima. Obavezno i uporno okrećite glavu u stranu.”

Ne dajte mu da zaspi

“Poslije se*sualnog čina, kao inteligentna supruga treba da spriječite muža da mirno zaspi. Zvocajte mu o tome šta sve treba da obavi sljedećeg dana.”

BONUS VIDEO:

BIZARNA UPUTSTVA KOJA ĆE VAS OSTAVITI U ŠOKU Apsurdni se*s-savjeti iz 19. vijeka appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU