Bizarno ponašanje u metaverzumu: Ženski avatar seksualno napadnut na Metinoj platformi?

Grupa za korporativnu odgovornost SumOfUs, za koju radi istraživačica virtualno napadnuta u Horizon Worldsu, upozorava na to da Meta treba bolje planove za ublažavanje štete u metaverzumu.

Ova kompanija je za BBC rekla da u Horizon Worlds postoje sigurnosni alati koji pomažu ljudima da imaju ‘pozitivno iskustvo’.

Napominjući da u Meti još nisu vidjeli cijeli izvještaj SumOfUs-a, glasnogovornik je za BBC rekao kako kompanija želi da svi u Horizon Worldsu pristupe sigurnosnim procedurama ‘i pomognu istražiti i poduzeti mjere’.

Metina platforma za virtualnu stvarnost Horizon Worlds je trenutno dostupna samo korisnicima u SAD-u i Kanadi, a avatari na platformi imaju pojednostavljen, crtani izgled.

SumOfUs kaže da virtualni napadi mogu biti jako traumatični.

“I dalje se računa, još uvijek ima stvaran utjecaj na korisnike”, rekla je direktorica kampanja grupe Vicky Wyatt za podcast BBC Tech Tent.

Wyatt je rekla da je istraživačica podvrgnuta napadu osjećala da je ‘dio njih bio stvarno šokiran, dio ih je mislio: ‘OK, ovo nije moje pravo tijelo, ovo je avatar’.

BBC je vidio neke od tih snimaka: avatar istraživačice se ne vidi jer je uzet iz njezine perspektive, ali u prostoriji su dva muška avatara, od kojih jedan promatra, dok se drugi čini vrlo blizu njoj. Par daje nepristojne komentare i dijeli virtualnu bocu pića.

Ranija izvješća o virtualnim napadima na avatare i neprikladnom jezivom ponašanju potaknula su Metu da uvede nove mjere zaštite u svoje virtualne svjetove u februaru.

‘Osobna granica’ sprečava avatare da dođu na određenu udaljenost jedan od drugog, što olakšava izbjegavanje ovih neželjenih interakcija.

“Ako netko pokuša ući u vaš osobni prostor, sustav će zaustaviti njihovo kretanje naprijed kad dođu do granice”, poručili su tada iz Mete.

Prema Meti, zadana postavka osobne granice je otprilike 4 stope (1,2 m) virtualne udaljenosti između vašeg avatara i onih bilo koga ko nije na vašem popisu prijatelja. Kompanija kaže da također nudi brojne načine za blokiranje i prijavu korisnika.

The post Bizarno ponašanje u metaverzumu: Ženski avatar seksualno napadnut na Metinoj platformi? appeared first on Noob.ba.

www.noob.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU