BLIZU OTKAZA: Bugari bijesni na Krstajića, a on tvrdi da je napravio ozbiljan potez nakon što je već izgubljena šansa za plasman na Europsko prvenstvo

Bugarska reprezentacija koju vodi Mladen Krstajić poražena je od Litve u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo čime je izgubila i teoretske šanse da ga osvoji.

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija osvojena su samo dva boda i postignuta tri gola, a najvjerojatnije će, prema pisanju domaćih medija, posljednja utakmica na klupi naših susjeda za Krstajića biti prijateljska protiv Albanije koja će se u utorak.

Tada će se sastati čelnici tamošnjeg saveza i donijeti konačnu odluku, a bit će prisutan i tehnički direktor Georgi Ivanov za kojeg naš trener tvrdi da podržava.

Imam podršku Georgija Ivanova. Možda su igrači izgorjeli u prevelikoj želji za pobjedom. Od početka je ideja bila dovesti mlade igrače, igrati s klincima koji će u sljedećih 10 godina činiti reprezentaciju. Vjerujte da je sve osim rezultata bilo dobro. Svi koji su u nogometu i sportu općenito vide da je napravljen pomak. Trener je uvijek odgovoran kad nema rezultata, ali morate gledati stvari u zadnja tri, četiri mjeseca. Mislim da smo napravili ozbiljan pomaksmatra Krstajić, no mnogi se ne slažu s njim i stižu oštre izjave.

Jedan od njih je i prvi čovjek sofijske Slavije Venčeslav Stefanov koji tvrdi da je poraz doživjela trećerazredna reprezentacija te da naš bivši izbornik ne govori konkretno.

Krstajić je nogom do otkaza. Priča neke općenite priče. Uopće nisam uvjeren da su najbolji bugarski nogometaši u reprezentaciji. Je li Spas Delev najbolji napadač Bugarske? Iliju Grueva koristimo kao braniča? Dokle ćemo sustav 3-5-2 gurati do iznemoglosti? Očito nam to ne odgovara. Marin Petkov, nemam ništa protiv dečka, ne može se nametnuti u Levskom, ali je starter za Bugarskuzapitao se Stefanov.

S druge strane, upravo je Delev, koji se spominjao u negativnom kontekstu, stao u obranu izbornika koji mu je dao priliku, ističući da igraju igrači, a ne trener.

Krstajiću ugovor vrijedi do kraja lipnja iduće godine, a treba pričekati utorak kako bi se i službeno utvrdilo hoće li biti ranije raskinut.

www.sportskacentrala.com

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU