BNP Zenica: Počele pripreme za 73. pozorišnu sezonu

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica počele su pripreme za 73. pozorišnu sezonu.

U zeničkom BNP-u 73. pozorišna sezona počinje 27. augusta izvedbom predstave „Moja fabrika“, nastala po tekstu Selvedina Avdića, u režiji Selme Spahić.

28. ujutru, dakle u nedjelju, igramo predstavu za najmlađu publiku, to će biti lutkarska predstava „Psić boje neba“ u režiji Darka Kovačovskog i 29. predstava za mlade „Oslobodimo umjetnike“, koju ćemo igrati u ponedjeljak 29. augusta u 19 sati“, izjavio je u razgovoru za Zenicainfo.ba Elvir Škiljo, iz marketing službe Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Iz Bosanskog narodnog pozorišta Zenica navode kako su u pripremi tri nova projekta.

Prvi od njih je tekst Irvina Welsha „Trainspotting“ koji na scenu postavlja Lajla Kaikčija, zatim radi se tekst Danila Kiša „Grobnica za Borisa Davidoviča“ koju će režirati Zlatko Paković i naravno predstavu za najmlađe, naš stalni saradnik, bugarski reditelj i lutkar Darko Kovačovski koji će postavit na Dječijoj sceni lutkarsku predstavu „Pinokio““, kazao je Škiljo.

Naš sagovornik navodi kako će u narednim mjesecima realizovati gostovanja drugih predstava na zeničkoj pozorišnoj sceni.

Za sad, dvoje sa sigurnošću mogu reći da će odigrati ovdje svoje predstave. To je Mirjana Karanović, koja će odigrati ovdje predstavu, datume još nemamo, ali će igrati predstavu „Petrijin venac“ i Tarik Filipović sa svojom novom predstavom „Sex i glad““, dodao je za kraj razgovora Elvir Škiljo.

Sezona 2022/2023. godina zasigurno će biti još bogatija predstavama i gostovanjima, a na nama ostaje da posjećujemo naše pozorište i cijenimo kulturu. (A. S.)

The post BNP Zenica: Počele pripreme za 73. pozorišnu sezonu appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU