6.5 C
Sarajevo
Srijeda, 22 rujna, 2021

Hitno otvoriti temu Aluminija u Parlamentu FBiH

 Zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban zatražio je da se na dnevni red prve naredne sjednice tog doma uvrsti i točka dnevnog reda o stanju u Aluminiju d.d. Mostar.

-Aluminij je kompanija od strateškog interesa za FBiH, a posebno za Hercegovinu. Mislim da ovu temu moramo hitno otvoriti na sjednici Parlamenta FBiH jer se radi gospodarskom gigantu o kojem ovise mnoga radna mjesta, ali i poslovanje drugih kompanija kao i budžet FBiH – smatra Boban, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Mišljenja je da Vlada dosada nije našla rješenje za goruće probleme u Aluminiju, koji su nastali zbog nemogućnosti Aluminija da servisira svoje dugove za električnu energiju.

-U rješavanje problema Aluminija, potrebno je uključiti apsolutno sve resurse u naredna dva tjedna, koliko je Aluminij, privremeno, osigurao opskrbu električnom energijom. Na kraju krajeva, i u prošlosti je bilo slučajeva kada je Vlada FBiH, na razne načine, uspjela spašavati posrnula poduzeća u Federaciji, stoga smatram da se i u ovom slučaju mora hitno reagirati i spasiti ova kompanija – poručio je Boban, saopćeno je iz SDP-a BiH.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima