-8.1 C
Sarajevo
Četvrtak, 20 siječnja, 2022
Još

  Borba protiv korupcije u fokusu budućeg djelovanja Vlade TK i OSCE-a

  -

   U proteklom periodu Tuzlanski kanton je zabilježio vidan napredak, ocjena je šefa ureda OSCE-a u Tuzli Damira Gnjidića koji se danas susreo sa premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem.

  Istaknuto je da je Tuzlanski kanton u proteklim godinama zabilježio značajan iskorak u mnogim oblastima, ali da i pred ovim sazivom Vlade stoje vrlo značajni izazovi, prije svega to se odnosi na borbu protiv korupcije, na čemu će i OSCE imati akcent  u narednom periodu.

  S tim u vezi danas je konstatirana dobra saradnja koju je OSCE do sada imao s Timom Vlade TK za borbu protiv korupcije, te je izraženo očekivanje da će Tim i u narednom periodu za svoj rad imati podršku Vlade i Skupštine TK, saopćeno je iz Pres-službe Vlade TK.

  Premijer Tulumović je prezentirao stanje u Tuzlanskom kantonu i situaciju koju je zatekao nakon imenovanja, dodajući da je jedan od osnovnih razloga za njegov angažman na poziciju premijera Kantona upravo borba protiv korupcije.

  Najavio je da će, osim borbe protiv korupcije na represivnom i preventivnom planu, Vlada  aktivnosti usmjeriti i na djelovanje u cilju zadržavanja mladih osoba u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini, putnu deblokadu i kvalitetnije povezivanje Tuzle i Tuzlanskog kantona s gradovima Sarajevo i Brčko, te na smanjivanje parafiskalnih nameta i stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta.

  (FENA)

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  spot_img
  Možda vas zanima I OVO