BORIS BIZETIĆ IZ ‘ROKERA’ JE ODAVNO PENZIONISAN: Lomili mu krila, a on sa sobom nosi tešku sudbinu

Muzički talenat, znanje i uspjeh Borisa Bizetića je za poštovanje. Kažu, “kapa dole”. E, tako kažu oni iskreni estradnjaci i visoko rangirani muzički znalci. Na žalost, sve manje je takvih. Zanimacija većine je “lijepiti blatom” kolege. Dobivaju medijski prostor, upamte šire mase ime i prezime, uspiju “plutati” kao pjevači.

I Borisu su lomili krila i bliske kolege i saradnici. Dodatno loša životna sudbina. Decenije poslije “Rokeri s’ Moravu” i hitova sa njima, ali i Borisovi autorski evergrini za druge pjevače. Sam Bizetić je izjavio da je u više navrata izazivao greške u više muzičkih žanrova.

-Moja prva zabavno-muzička faza su pjesme: “Nisi znala da te volim”, “Hajde da pevamo celu noć”, “Tako je plakala Isidora”, “Ako jednom vidiš Mariju”…

Znaju za “Slavujku”. Tako je, tvrdi Boris ravnodušno, kao da ga se ne tiče više ta tema.

-Slava je samo obrok za hranjenje, sujetnih duša – dodaje umjetnik bez iluzija u odnosu na sadašnju muzičku scenu.

boris bizetić iz ‘rokera’ je odavno penzionisan: lomili mu krila, a on sa sobom nosi tešku sudbinu

U svojim TV emisijama upražnjavao i satiru na konto, političkih dešavanja. To od prošlog vijeka, do danas, ne odgovara onima na vrhu. Nisu radosni kada neko “zazveči” na njihov račun. Većina mediji se “boji”. I šta biva, vrata se tim autorima, pred nosom zatvaraju. Taman će pustiti da njihov “mukotrpno” zarađen novac i imovinu uništi.

Tako je! Slaže se narod sa tobom, kažu svi, sebi u njedra ili kako reče Bizetić, “Joj, nemoj ništa politički,”, pa kaže da ćeš “dobiti po leđa… ” A sada, politički mentalitet je tu negdje.

-Dodatna opasnost je bila, jeste i biće ugrožavanje. Ono, tipa, nemoj da nekome tvoja popularnost, ne smeta…

Boris Bizetić svestrani umjetnik je penzionisan. Dobiva sigurno, brojne tantijeme za svoj minuli rad. Kako za autorstvo pjesama, koje su ispjevale najveće zvijezde tih vremena uz njegove “rokere”, a i sve druge projekte. No, da li je zadovoljan?

Kazao je svojevremeno da je humorom, zabavljao narod i sebe da bi zadovoljio potrebu za lakoćom. A drugi dio njega stvorio je prekrasne ljubavne i emotivne pjesme. U svemu uspio. Privatno tužan u što nismo htjeli “dirati”.

The post BORIS BIZETIĆ IZ ‘ROKERA’ JE ODAVNO PENZIONISAN: Lomili mu krila, a on sa sobom nosi tešku sudbinu appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU