Bosanska kljukuša iz nanine kuhinje, za prste polizati

Sastojci:

  • 2 kg krompira
  • 2 srednje glavice crvenog luka
  • 1 jaje
  • prašak za pecivo
  • brašno (2 šolje)
  • biber
  • so
  • ulje
  • voda

Priprema:

Krompir oprati, oguliti, i fino narendati. Dodati narendani luk, so, biber, jaje, prašak za pecivo i 2 šolje brašna, prenosi radiosarajevo.

Sve to zamutiti vodom, otprilike da tijesto bude slično kao za palačinke (ni previše rijetko, ni previše gusto).

Fino umutiti kašikom i izliti u podmazanu uljem tepsiju. Peći na 200 stepeni 45 minuta

Da napomenem ko voli može umutiti pavlaku sa sitno isjeckanim bjelim lukom i preliti preko kljukuše.

Prijatno!

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU