Bošnjak u prvoj posjeti Hadžićima: Poboljšat ćemo vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Bojan Bošnjak, upriličio je prvu posjetu Općini Hadžići, gdje se sastao s općinskim načelnikom, Hamdom Ejubovićem i pomoćnikom načelnika, Adnanom Fazlibašićem.

Ovim je ministar Bošnjak označio početak posjete svim lokalnim zajednicama u Kantonu Sarajevo, a s načelnikom Ejubovićem razgovarao je o mnogim aktuelnim i budućim projektima na području ove općine, te se pobliže upoznao sa stanjem na terenu, mogućnostima, prioritetima, kao i sa pronalaženjem modaliteta za timsko rješavanje što većeg broja projekata u Hadžićima.

Sagovornici su se složili da je potrebno nastaviti i unaprijediti saradnju između Općine Hadžići i resornog ministarstva, te kreirati ambijent neophodan za kontinuiran razvoj ovog dijela Kantona Sarajevo.

Po riječima mnistra Bošnjaka, ministarstvo će, između ostalog, izvršiti sve napore da poboljša rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže na području ove općine, uzeti učešće u projektima utopljavanja objekata, ali i povećanju njihove energetske učinkovitosti.

Obje strane su saglasne da je potrebno činiti sve da razvoj lokalnih zajednica koje nisu sami centar Kantona Sarajevo, među kojima su i Hadžići, moraju biti dodatno tretirani i osnaživani.

www.tvsa.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU