Zbog ubistva sarajevskih policajaca – Uhapšen Marko Trifković Žižan!

Marko Trifković zvani Žižan uhapšen je ponovo. Priveli su ga, kako je objavilo portal Istraga.ba, pripadnici SIPA-e, on se sumjiči da je povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca.

“Trifkovića su uhapsili pripadnici SIPA-e nakon što je izašao iz pritvora u Državnom zatvoru u Istočnom Sarajevu”, navodi isti izvor. 

Informaciju o hapšenju potvrdila je i Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Tužilaštva.

– Nakon kriminalističke obradeu SIPA-i, osumnjičeni će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva LKantona Sarajevo, kazala je Bavčić.

Trifkoviću je, podsjećamo, prije 10-ak dana Sud Bosne i Hercegovine produžio je pritvor za još tri mjeseca u sklopu istrage koja se vodi protiv osumnjičenih za pripadnost kriminalnoj grupi koja je krala skupocijena vozila na području Sarajeva, Tuzle i Doboja, a potom ih preprodavali u BiH i Crnoj Gori. On, te Miroslav Milinković i Želimir Knežević, kako so ranije pisali, uhapšeni su u oktobru prošle godine u zajedničkoj akciji MUP RS,  sarajevske i tuzlanske policije. 

Žižanu se sudi i za krađu automobila u predmetu Volan, u okviru kojeg je optuženo 27 osoba.

Također je prijavljen Tužilaštvu KS zbog sumnje da je s Aleksandrom Macanom i Savom Marinkovićem učestvovao u likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktobru 2018. na Alipašinom Polju. 

Oslobodjenje portal

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU