Bradara, Stojanović i Lendo konačno održali sastanak, ali se nisu dogovorili: Ide se na Predstavnički dom

Nakon kratkog sastanka koji su održali članovi rukovodstva Federacije BiH ustanovljeno je da ne postoji dogovor o predsjedniku entiteta.

Nakon sastanka su Lidija Bradara, Igor Stojanović i Refik Lendo izašli pred novinare te kazali da nije postignut dogovor. To znači da će o novom predsjedniku odlučivati Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

“Mi smo se dogovorili da se nismo dogovorili”, rekao je Lendo navodeći da će imenovanje predsjednika i potpredsjednika biti odlučeno u Parlamentu.

Bradara je navela kako joj je žao zbog usporavanja procesa jer će biti potrebno još nekoliko dana da Predstavnički dom odlučuje o predsjedniku za kojeg vjeruje da će biti onako kako je dogovorila Osmorka s HDZ-om.

Stojanović je iskazao žaljenje zbog toga što se “ne poštuje građanska većina koja postoji u oba doma parlamenta” te je nepostizanje dogovora nazvao kršenjem demokratije, odnosno pozvao je na vraćanje demokratiji.

Na pitanje da li bi kao član rukovodstva FBiH glasao za premijera koji nije Nermin Nikšić odgovara: “Očekujem da se pojavi nova većina u oba doma u Parlamentu ja bih bio spreman da potpišem, bilo SDA ili SDP. Ne bih preuzeo na sebe teret da kočim volju većine”, rekao je aludirajući na Lendu.

klix.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU