3.8 C
Sarajevo
Subota, 4 prosinca, 2021
Još

  Brajković kaže da je Aluminij ostavio s 100 milijuna maraka na računu

  ()

  Bivši direktor Aluminija Mijo Brajković uputio je u subotu otvoreno pismo javnosti u kojem kaže kako je njegov jedini ‘grijeh’ što je mostarsku tvrtku ostavio s 100 milijuna maraka na računu.

  Ocijenio je kako je tvrtku kad je otišao u mirovinu 30. travnja 2009. godine, ostavio na zdravim nogama, pozitivnog poslovanja i bez i jednog neizmirenog dospjelog duga.

  Također se osvrnuo i na zamjenu stanova, otpremninu i nagrade, kazavši kako je odluku o zamjeni stanova, kao i odluku o nagradama donio Nadzorni odbor mostarske tvrtke, dok je odluku o otpremnini dobio po odlasku u mirovinu na osnovu Pravilnika Aluminija i Ugovora o radu.

  Što se tiče poklona, Brajković tvrdi da su oni bili isključivo iz domena reprezentacije te da je o reprezentaciji odluku donosila Skupština dioničara.

  Vjerojatno su procijenili da shodno ugledu Aluminija i i svjetskih firmi s kojima je radio nije primjereno donijeti ‘drvenu čaplju’ kao poklon, naveo je bivši direktor Aluminija.

  – Nakon nekoliko godina stvaranja gubitaka dolazi Federalna financijska policija, pretpostavljam, da istraži razloge negativnog poslovanja u Aluminiju. Međutim, istraga Financijske policije je započela sa 1997. godinom, kako bi se dokazao navodni kriminal u Aluminiju od početka njegovog rada i mene kao navodnog nositelja ‘kriminala’ se neslućenom medijskom hajkom kroz niz godina u sarajevskim medijima, sa jasnom političkom podlogom, htjelo diskvalificirati – ističe Brajković.

  Dodao je kako je jedino što je Financijska policija uspjela pronaći zamjena stana i troškovi reprezentacije.

  – Ponosan sam što su mi to jedine ‘greške’ u mome skoro četrdesetogodišnjem radu u Aluminiju. Možda da nije bilo tih mojih ‘grijeha’ na računu bih ostavio 100 milijuna i nešto sitno KM – ustvrdio je Brajković.

  Na kraju je zamolio javnost, ponajprije dioničare, kao i radnike da svoje napore, kako je kazao, usmjere na otkrivanje uzroka i pravih krivaca koji su napravili dug od 400 milijuna i potrošili 100 milijuna maraka zatečenih na računu Aluminija.

  (FENA) I.B.


  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO