BRATOUBILAČKI RAT: Djeca se otimaju za 300 miliona eura Alena Delona

Alen Delon (Alain, 88) nije izgubio lucidnost, suprotno onome što tvrde njegovi sinovi, i samo je fizički smanjenih sposobnosti, rekao je njegov advokat Kristof Ajela (Christophe Ayela) u intervjuu za “Le Parisien”. Ajela je reagirao je na zahtjev za starateljstvo koji je podnio Delonov sin Antoni (Anthony), uz podršku drugog sina Alena-Fabijena (Alain-Fabien).

– Ne slažem se s njegovim sinovima, koji ga žele staviti pod starateljstvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još vrlo dosljedan. Alen Delon je svakako manje sposoban nego prije, ali je još s nama – rekao je advokat slavnog glumca.

Drugi doktor, kojeg je imenovalo Tužilaštvo Montargisa, uskoro bi trebao procijeniti zdravstveno stanje glumca. Tada bi se moglo odlučiti o mjeri sudske zaštite. Ajela je rekao da se nada da će doktor preporučiti nastavak liječenja koje njegov klijent više ne prima, a kćerka Alena Delona Anuška (Anouchka) uporno zahtijeva.

– Nezamislivo mi je i šokantno što su njegovi sinovi prekinuli liječenje bez doktorskog savjeta – rekao je.

U središtu svađa koje su nastale oko Delona i njegovo troje djece je pitanje nasljedstva filmske zvijezde, odnosno 300 miliona eura imovine. 

– Moja sestra ima 50 posto cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25 posto – rekao je Antoni Delon  za CNews.

Od početka januara, troje djece francuske legende vode bratoubilački rat jedni protiv drugih, a svako se kune da će braniti očeve interese najbolje što mogu. 

Anuška Delon poziva na liječenje u Švicarskoj, gdje živi, dok Antoni i Alan-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Francuskoj.

The post BRATOUBILAČKI RAT: Djeca se otimaju za 300 miliona eura Alena Delona appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU