Brojna hapšenja u Sarajevu i jučer: Utaja, nanošenja tjelesnih povreda, dojave i bacanje bombi…

Policijski službenici u Kantonu Sarajevo i jučer su imali pune ruke posla.

Zbog raznih djela iza rešetaka je završilo ukupno sedam osoba.

Prvo su policijski službenici PU Ilidža na osnovnu potrage u 00:10 slobode lišili lice M.U., rođen 1980.godine, nastanjen u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 290. KZ F BiH (Utaja).

Isti je predat u nadležnost policijskim službenicima PU Visoko.

Također jučer je u 14:00 sati, na osnovu potrage, u ulici Šefika Halimanovića, općina Centar Sarajevo, u uhapšen A. Č., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda).

Isti je predat u nadležnost službenicima Sudske policije F BiH.

Nedugo zatim, u 19:15 sati, na osnovu potrage, policijski službenici PU Centar lišili su slobode lice Đ. M., rođen 2000. godine u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (Lahka tjelesna povreda).

On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, u 22:50 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice A. E., rođen 1996. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari).

On je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Riješena dojava i bacanje bombe

Dvije osobe jučer su uhapšene zbog djela lažnog prijavljivanja i ugrožavanja sigurnosti.

Naime, dvojac iz Vogošće se tereti da je prije tri dana dojavio bombu u zgradi Vrhovnog suda.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz pomoć Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, dana 07.07.2022.godine, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode lica: E.K., rođen 1983.godine u Priboju i A.O., rođen 1998.godine u Sarajevu, nastanjeni u Vogošći.

Dvojac je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se dalja kriminalistička obrada nad istim.

Osim toga, tokom jučerašnjeg dana uhapšen je muškarac koji se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima bacio eksplozivnu napravu na Kovačićima.

Srećom, tom prilikom nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na stambenom objektu i parkiranim automobilima.

Dana 07.07.2022.godine u 01:40 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u ulici Radnička, općina Novo Sarajevo, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane NN lica.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na stambenom objektu, kao i na dva motorna vozila, vlasništvo N. K. i M. K. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Stariji muškarac uhapšen je jučer, a kod njega je pronađeno i oružje.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da je mogući izvršilac H. D., rođen 1966. godine, nastanjen u Sarajevu. Na osnovu pribavljene sudske naredbe, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koju koristi H. D. na području općine Novo Sarajevo.

Tom prilikom kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke ‘ČZ’, val. 7,65 mm sa okvirom i 18 metaka istog kalibra.

Lice D. H. je ispitano u svojstvu osumnjičenog za krivična djela iz člana 323. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti) i člana 74. stav 1. tačke a. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo.

Po nalogu dežurnog tužioca, službeni izvještaj o počinjenim krivićnim djelima će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo“, navode iz MUP-a.

The post Brojna hapšenja u Sarajevu i jučer: Utaja, nanošenja tjelesnih povreda, dojave i bacanje bombi… appeared first on Sarajevska sehara.

sarajevskasehara.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU