Brojni infrastrukturni radovi u Zenici, novi asfalt i za Gradinu

U Zenici se trenutno izvode brojni radovi kojima se nastoji unaprijediti infrastruktura u svakom dijelu grada, o čemu svjedoče i završeni radovi na sanaciji puta za selo Gradina.

Radi se o 841 metru novog asfalta, a radove na sanaciji puta, nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, izvela je firma “Komgrad-Ze”. Vrijednost projekta iznosi 109.863 KM sa PDV-om.

Okončanjem ovih radova i sanacijom puta, uveliko će biti olakšan svakodnevni život mještana Gradine i dolazak do njihovih domova.

Inače, pored ovih radova u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša. Paralelno sa ovim radovima, u Blatuši se izvode još i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, radove izvodi firma “Geo-put” d.o.o. Maglaj, čija vrijednost iznosi 67.670,93 KM.

Od značajnijih radova koji se trenutno realiziraju u centru grada valja izdvojiti i uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

The post Brojni infrastrukturni radovi u Zenici, novi asfalt i za Gradinu appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU