BRUJE SRBIJANSKI MEDIJI: Prija pohađala školu “Dr. Franjo Tuđman”, osvajala nagrade iz hrvatskog jezika

Aleksandra Prijović je, prije nego što se otisnula u muzičke vode i postala poznata širom regiona, živjela je normalno, kao i svi njeni vršnjaci u Belom Manastiru u Hrvatskoj.

Iako nije završila srednju školu, Aleksandra je bila odlična učenica u Osnovnoj školi “Dr Franjo Tuđman”, pa je tako u osmom razredu učestvovala u školskom takmičenju iz hrvatskog jezika. Kao što se može vidjeti i na fotografiji do koje su došli srbijanski mediji, Aleksandra je 2010. godine osvojila peto mjesto. Ona je ostvarila dobre rezultate, te je imala 50 bodova. Međutim, ovaj broj poena nije bio dovoljan da Prija nastavi dalje takmičenje na županijskom “natjecanju”, pošto su na njega otišli samo učenici sedmog i osmog razreda koji su osvojili prva mjesta na rang-listi.

bruje srbijanski mediji: prija pohađala školu “dr. franjo tuđman”, osvajala nagrade iz hrvatskog jezika

Iako je bila odlična učenica, Aleksandra je nakon završetka osnovne škole upisala Drugu srednju školu “Beli Manastir”, u kojoj je upisala hotelijersko-turistički smjer, ali ga nikada nije završila. Uspjela je da završi tri od četiri razreda.

(Express/Kurir)

The post BRUJE SRBIJANSKI MEDIJI: Prija pohađala školu “Dr. Franjo Tuđman”, osvajala nagrade iz hrvatskog jezika appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU