BUDITE OPREZNI, KAZNE SU RIGOROZNE Ukoliko putujete u Evropu dobro pripazite na ova pravila

Razlog nekih neobičnih zakona je što su pisani davno, a nisu se nikad mijenjali. No, svejedno na ova prometna pravila treba posebno pripaziti kako se ne biste našli u neugodnoj situaciji i platili kaznu.

Kazna za prljavi automobil može vas zateći u BjelorusijiBugarskojRusiji te Rumunjskoj.

Bugarskoj je u jednosmjernim ulicama dozvoljeno parkiranje samo na lijevoj strani. Na Cipru će vas kaznit ako vozite i jedete, ali i za mahanje rukama u vožnji. Znači nije zabranjen samo srednji prst, već i sva ostala negodovanja koja možete pokazati rukama.

Francuskoj ne smijete imati slušalice na ušima, ali ste zato obavezni u automobilu imati alkotester, koji se može nabaviti na svakoj benzinskoj pumpi.

Grčkoj je zabranjeno voziti s upaljenom cigaretom, dok se na Islandu kažnjava vožnja po makadamu, osim ako na njemu nije označeno parkiralište.

Danska je smatrala potrebnim navesti u zakonu kako je zabranjeno pokrenuti automobil ako je neko ispod njega.

Portugalu je zabranjeno prevoziti kanistar s benzinom, a u Rusiji pokupiti autostopere.

Makedoniji suvozač mora biti trijezan. U Sloveniji obavezno je uključiti sva četiri pokazivača smjera kad vozite unazad. Španjolski zakon zabranjuje vožnju u natikačama, cipelama s visokom potpeticom te japankama, a kazna je 200 evra.

Svi koji koriste dioptrijske naočale u svakom trenutku u automobilu moraju imati rezervne – kao i u Portugalu te Švajcarskoj. Švajcarci su zabranili pranje auta nedjeljom kao i lupanje vratima automobila…

BONUS VIDEO:

BUDITE OPREZNI, KAZNE SU RIGOROZNE Ukoliko putujete u Evropu dobro pripazite na ova pravila appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU