BURNO U MILANU: Čovjek iz senke tjera Maldinija i Bobana i dovodi ‘svog igrača’!

Zvonimir Boban je u razgovoru za ,,Gazettu dello Sport“ otkrio kako u Milanu postoje dvije strane, a taj je problem blizu eskalacije.

Generalni direktor ‘Rosonera’ i čovjek iz sjenke u očima navijača, Ivan Gazidis, planira da se riješi Zvonimira Bobana i Paola Maldinija te da dovede ‘svog igrača’

Prema informacijama Gazette, u Milanu je ‘zatišje pred buru’, jer je u klupskim prostorijama vodi ‘tihi rat’ između Maldinija i Bobana sa pomenutim Gazidisom.

– Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa tokom trenutka kada ekipa napreduje. Ne dati nam niti upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način – rekao je Boban, dodavši:

– Pričali smo s Gazidisom i pothitno nam treba sastanak s vlasništvom kluba. Oni moraju biti jasni oko budžeta i oko svojih ciljeva. Uradili smo šta je od nas traženo. U suštini, vlasnici moraju poštovati da ostave sportske rezultate onima koji predstavljaju istoriju i vrednosti ovog velikog kluba.

Iako je Milan pod palicom Bobana i Maldinija dosta napredovao, postoji velika mogućnost da ih sljedeće sezone neće biti na San Siru.

Problem je želja Gazidisa da Ralf Ragnik preuzme prvi tim kao trener, a ujedno i sportski direktor sljedeće sezone. Razgovore s njemačkim stručnjakom vodio je bez znanja Maldinija i Bobana.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU